Seria Speciality Single Origin to crème de la crème wśród kaw pod przelew – ciekawiej się nie da!
Tu dzieje się dużo, często i gęsto, zarówno w smakach, jak i w obsadzie tej kategorii. Zdarzy się nam jakieś Competition Coffee, wpadnie Barrel Aged – a każda kawa pięknie opisana i posortowana według wiodącego profilu smakowego. Aż chce się złapać je wszystkie!
-
New in
Competition Coffee #003/2023: Kolumbia Juan Martin Pink Bourbon (Anaerobic)
Kolumbia Cauca 2050 m n.p.m. Pink Bourbon Anaerobic 88.75 -
Hot stuffNew in
Kawa Walentynkowa - Ekwador Nie-Manieczki (Leopoldo Andrade)
Ekwador La Josefina, Quito 1400 - 1600 m n.p.m. Bourbon, Catuai, Typica Washed 85.75 -
Competition Coffee #002/2023: Kolumbia La Colombia Geisha
Kolumbia Ciudad Bolivar, Antioquia 1400 - 2000 m n.p.m. Geisha Anaerobic 96h (Honey) 88 -
Kolumbia Santa Ana
Kolumbia Anserma, Caldas 1700 m n.p.m. Castillo Anaerobic (Natural) 87.25 -
Kawa Bezkofeinowa Kolumbia Chaparral DECAF
Kolumbia Chaparral, Tolima 1700 - 2000 m n.p.m. Caturra, Typica, Colombia Sugar Cane Process (Decaf) 85 -
Etiopia Chelbesa Washed
Etiopia Yirgacheffe 2000 - 2100 m n.p.m. Wolisho, Dega Natural 87 -
Kostaryka Las Lajas Alma Negra
Kostaryka Central Valley - Sabanilla 1500 m n.p.m. Paraiso Alma Negra (Black Honey) 86.75 -
Salwador El Cipres La Montana
Salwador Balsamo-Quezaltepec, Nejapa 1100 - 1800 m n.p.m. Red Bourbon Washed 85.75 -
Etiopia Bombe Natural
Etiopia Bensa District, Sidama 2000 - 2400 m n.p.m. Heirloom Natural 88