Seria Speciality Single Origin to crème de la crème wśród kaw pod przelew – ciekawiej się nie da!
Tu dzieje się dużo, często i gęsto, zarówno w smakach, jak i w obsadzie tej kategorii. Zdarzy się nam jakieś Competition Coffee, wpadnie Barrel Aged – a każda kawa pięknie opisana i posortowana według wiodącego profilu smakowego. Aż chce się złapać je wszystkie!
-
Hot stuff
Barrel Aged #003/2023: Artezan - Gwatemala Domingo Lopez (Bourbon/Samiec Alfa)
Gwatemala San Antonio Huista, Huehuetenango 1920 m n.p.m. Caturra, Catuai, Bourbon, Pache Barrel Aged (Washed) 86.25 -
Etiopia Damo - Wciąż Kalusiński
Etiopia Damo, Sidamo 2000 m n.p.m. Heirloom Natural 88 -
Kolumbia La Colombia
Kolumbia Ciudad Bolivar, Antioquia 1400 - 2000 m n.p.m. Chiroso Anaerobic (Honey) 87.25 -
Gwatemala Domingo Lopez
Gwatemala San Antonio Huista, Huehuetenango 1920 m n.p.m. Caturra, Catuai, Bourbon, Pache Washed 86.25 -
Kenia Karimikui AA
Kenia Kirinyaga 1600 – 1800 m n.p.m. SL 28, SL 34 Washed 86 -
Honduras Finca Las Flores
Honduras Santa Barbara, Las Flores 1300 m n.p.m. Pacas Washed 87 -
Kawa Bezkofeinowa Kolumbia Chaparral DECAF
Kolumbia Chaparral, Tolima 1700 - 2000 m n.p.m. Caturra, Typica, Colombia Sugar Cane Process (Decaf) 85