Po raz trzeci!
Ostatnio był remaster, teraz czas na wznowienie.
To nowe wydanie cenionego klasyka z naszego repertuaru – Pink Espresso Blend a.k.a. What The Funk?! w wersji barrel aged.
Sięgnęliśmy po sprawdzoną formułę, przetestowaną w zeszłym roku – 50% kawy z beczki dla dużej ilości wanilii, rodzynek i szlachetnej likierowości + 50% soczystej i bardzo słodkiej kawy dla zbudowania body i owocowości. W sam raz, żeby oddać charakter espresso barrel aged, ale przy tym nie przesadzić!
Beczka, której użyliśmy do projektu, była intensywna – wcześniej leżał w niej bourbon, potem rum, a na końcu imperialny stout z Browaru Artezan. Zasypaliśmy ją mytą Etiopią z regionu Yirgacheffe – nieco inną, bardziej herbacianą niż w bazowym WTF, żeby nie popadać w rutynę (no i bardzo pragnęliśmy tu herbatki z rumem!) – a po wypaleniu wymieszaliśmy pół na pół z etiopskim naturalem z regionu Guji, stałym punktem tego blendu.
Czy jest dobrze? Jeszcze jak!