Etiopia Hooligans
ETH 4 EVER wycięlibyśmy scyzorykiem na biurkach, murkach, ławkach.
Z kawami z Etiopii działamy tak, żeby zawsze mieć jakąś u siebie. Kibiców, szalikowców, fanatyków te kawy mają wielu i ja sam się do nich zaliczam. Proste więc, że staram się, żeby tego towaru nie zabrakło i żeby był najwyższej jakości!
Lokalni rolnicy uprawiają kawę odmian Wolisho i Dega, które są odmianami z regionu Yirgacheffe. Wiśnie są zbierane ręcznie, kawa jest fermentowana na mokro przez 72 godziny przed płukaniem w kanałach. Zbiorniki fermentacyjne w zakładach Negusse są ceramiczne, co przyspiesza proces fermentacji i przyczynia się do czystego i kwiatowego w finale naparu. Wiśnie następnie sortuje się pod kątem jakości i moczone przez dwie godziny, aby zakończyć proces mycia i suszona przez 10 dni. Jeszcze jedno sortowanie po suszeniu i kawa jedzie w świat.
Cała magia dzieje się na farmie i w stacji obróbki, naszym zadaniem jest tylko tego nie zepsuć, wyciągnąć to, co wypracowali farmerzy i wypalić ziarna w punkt!